Sök:
 |  Fotoalbum  |  Anslagstavla  |  Resor o Transporter  |  Nyheter  |  Forum  |  Kalender  |  Kontakt  | 
   :: START 
   :: Åsele 
   :: Åsele Kommun föreningsregister 
   :: Åsele Byar 
   :: Åsele Marknad 
   :: Sevärdheter & Utflykter 
   :: Åsele hembygdsområde 
   :: Länkar 
   :: Tips/kontakt 
   :: Bion i Åsele 
   :: Musik o Teater 
   :: Fiske Lars 
   :: Karta 
   :: Filmer 

Väder Åsele

Fotoalbum
Klicka för att gå till fotoalbum Aktiviteter
Webbkamera

Forum » Idésida - Idésmedja » Bildarkivet
 Svara på inlägg   Skapa ny tråd 
 

»
Tråd: Bildarkivet
 Ner 
Upp 

av:
seriös
DATUM:
2013-06-15 00:40

Snälla!!!! Låt någon/några med ambition och kunskap ta över detta bildarkiv! Där händer ju inte ett S--T! Måste väl finnas hur många bilder som helst som bara väntar på att få läggas in. "Vi har haft genomgång av alla bilder och tagit ner ett flertal album för vidare granskning." Jaha - försöker man rätta till alla fel som gjorts tidigare? Varför inte få det rätt på en gång!? Det finns garanterat kunniga och intresserade som kan rädda bildarkivet innan det är för sent. Ner 
Upp 

av:
Magnus Hedberg
DATUM:
2013-06-17 09:03

Hej

För drygt en vecka sedan tillsattes en ny styrelse till föreningen Åsele Nu och vi har inte hunnit ha vårt första styrelsemöte än (vilket vi har imorgon, tisdag) men vi har planerat att lansera en ny hemsida under sommaren och då kommer även bildarkivet att uppdateras och kompletteras med div bilder från fotograferande innevånare.

Du får gärna komma med förslag på förbättringar, maila på info@asele.nu

MVH Magnus Hedberg tillträdande ordf. Ner 
Upp 

av:
Fredrik Näslund
DATUM:
2013-06-19 11:53

Jag är den person som har byggt upp www.aselebildarkiv.se då jag förstår att det du skriver om är om denna sida!.

Du vågar inte stå för vem du är och därför tyvärr kommer jag inte kunna ta dig på allvar du är ett så kallad Internettroll och sådana klarar vi oss utan! Det är redan så mycket skitsnack på denna sida som bara skrivs för att såra andra vilket inte är ok.

"vågar man inte stå för vem man är och tycker kan man lika bra hålla tyst"

Men eftersom frågan ändå är öppen ska kan jag lika gärna skriva vad som har hänt efter som det tydligen kan vara svårt att se skillnaderna som händer på bildarkivet.

Bildarkivet förut bestod av pärmar med bilder som kallas för "kategorier" 1 kategori var skapad att ha runt 10 albums "kapitel i pärmen"  vilket i sin tur visar alla bilder, detta gör stora samlingar  upp till 10-20 sidor med bilder  vilket vi har upplyft vara svårt att gå igenom.

 

Det nya systemet är ungefär likadant fast nu har vi lagt till hyllor på hylla 1 står det Åselebilder

öppnar man denna hylla så står det nu en massa pärmar så som byggnader, personer, byar etc.

I dessa pärmar finns det nu Kategorier "album samlingar" så öppnar vi byggnader så finns det skolor, affärer, butiker med fler detta fans inte förut utan då hittade du allt i en och samma kategori.

Bildarkivet blev nedlagt 2012 på grund av nedskärningar hos vuxenskolan som då hade hand om bildarkivet. Nu är det relativt nystartad och drivs av Åsele Videoteknik som har 1 anställd. Vi har haft ca3 månader att omstrukturera och gå igenom gamla bilder, det tar tid att få igång allting igen. Apropå att göra det rätt på en gång så är det bara absurt, alla gör vi fel nån gång och Ni borde förstå att det inte finns något vinstintresse eller liknande för Åsele bildarkiv då det drivs av mestadels praktikanter och frivilliga.

Det vi har sagt är att vi kommer inte ladda upp fler bilder till arkivet förrän dessa 3300 bilder vi har är sorterade, flyttade och har rätt namn samt rätt sök ord, bilderna får heller inte ha personligt nedsättande ord på svenska så som lappen är inte samma sak skogssamer, negerboll är inte samma sak som chokladboll och lite sådant.

detta innebär dock inte att nya bilder står still utan vi har en samling på väg, Vi kommer att ha 2 nya årtal av H.H öppnat på hemsidan före den sista Juni om bara allt fungerar enligt planerna, vi finns på hembygdsgården ovanför butiken så vill ni komma och hälsa på eller se vad vi gör så är alla välkomna upp under butikens öppna tider !! Ner 
Upp 

av:
eparaggarn
DATUM:
2013-07-18 14:02

keft mongo! Ner 
Upp 

av:
uNO
DATUM:
2013-07-18 19:54

Ha ja varu du så har jag kolla om det har varit så.9

 

  Ner 
Upp 

av:
Karin Scherdin
DATUM:
2013-08-01 05:24
Välkommen att gå med som medlem och du har också möjlighet att vara med att arbeta ideellt och påverka med detta arbete. Vi utvecklar det hela tiden och jag anser de gör ett mycket bra jobb.

 Ner 
Upp 

av:
Bengt Skoglund
DATUM:
2017-06-09 13:08

Har i flera år studerat och känt igen många platser sedan min uppväxt.Nu kan jag ej komma in på arkivet .Vad gör jag för fel?Måste man vara med i fase-bok? 
 Svara på inlägg   Skapa ny tråd 
Beauty & nail salon - Lizzy´s

Maggans Ekonomitjänster
Företagarna
Vi finns som ditt stöd...
Åsele Camping - Adventure Home
Vandrarhem - Konferenser - Fiske & Jakt - Utflykter - Paket
Större än vanligt ...
Whålstedt´s Måleri & Städ
Åsele Radio & Tv- Center
Åsele Wärdshus
Stiftelsen ÅseleHus
Åsele Bild & Videoteknik
  Åsele.NU © 2019 - info@asele.nu Design o teknik - EZIT